Feed on
Posts
Comments

Tak tu máme zase ten čas předvánoční. A zas se objevují „jedinečné“ nabídky na vánoční dárkové půjčky. Takže je myslím ten pravý čas pro připomenutí mého staršího blognutí, které jsem před rokem napsal pro iDnes.

V předvánočním čase se objevují mraky „výhodných“ finančních nabídek, snadných úvěrů bez ručitele a splátek bez navýšení. Marketingoví odborníci masírují veřejnost nakupující dárky jak to jen jde a snaží se v nás vzbudit dojem, že pokud své blízké neobdarujeme dostatečně drahým darem, tak ze společenského hlediska zklameme. To samozřejmě pravda není. A bohužel ani podmínky oněch výhodných nabídek zdaleka nejsou tak pěkné, jak se na první pohled zdá.

Ono se totiž při čtení těch drobných písmenek dole třeba ukáže, že prodej na splátky je opravdu bez navýšení – ALE – ale jen když ho splatíte do určité doby. Jinak se vám začne počítat úrok, který skoro hraničí s lichvou.

Navíc půjčovat si částku, kterou budete muset dlouhodobě splácet na věci krátkodobě spotřeby je, mírně řečeno, krátkozraké. Dlouhodobé úvěry finanční odborníci nedoporučují právě na záležitosti jakými jsou dárky nebo například dovolená. Takovéto půjčky totiž velmi často končí v neschopnosti splácet nebo v tak razantním omezení rodinného rozpočtu, že doslova žijete o chlebu a vodě, přičemž skoro veškerá výplata jde na splátky.

Nenechte se tedy strhnout na první pohled výhodnými nabídkami. Vždy vše v klidu zvažte a to zvláště v případě, kdy na vás s nabídkou půjčky, úvěru nebo splátek někdo tlačí.

Vánoce jsou bohužel čím dál tím komerčnější, což se projevuje nejen v oblastí nákupů a finančních produktů, ale i v symbolice. Importovaný tlustý dědek v červeném županu nám nahrazuje Ježíška, a i když si nemyslím, že nám tím někdo krade Vánoce , je mi z toho trochu smutno.

Zkusme tu komerci trochu ignorovat, pusťme si nějakou pěknou vánoční hudbu a hlavně – nekupujme si Vánoce na splátky. Věřte, že se to nevyplatí.




4 Responses to “Vánoce na splátky? Nebojte se říci ne!”

  1. on 01 Pro 2008 at 22:53Michal

    Přesně tohle taky nedokážu pochopit, jak si někdo může vzít půjčku na dovolenou nebo na vánoční dárky, pokud na ně nemá… To mi skutečně hlava nebere.

  2. on 11 Říj 2011 at 12:41Otakar Hobza

    On pravdu má, ale nikdo si to k sérdíčku nebere a lidi jsou fakt jak prdlí!

  3. on 17 Kvě 2015 at 17:01byty na prodej bez realitky

    Děkuji za Některé další stránek. Kde else může být jen mám
    typ informace napsaný v takovém dokonalé prostředky způsobem?
    Mám podnik , že jsem jednoduše Provozní na, a mám byl
    v vzhled z takového INFO.

  4. on 15 Čvn 2015 at 22:57povinné ručení kalkulačka

    I Vždycky slouží k studie článek v novinách, ale teď
    když jsem uživatel Web tak od teď jsem pomocí sítě pro Obsah díky webu.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Texty na tomto webu vyjadřují osobní názor autora pokud není uvedeno jinak


TOPlist TOPlist